Shaoxing

 

Shaoxing ligt aan de zuidzijde van de Yangtze delta in het noorden van de provincie Zhejiang op n lijn met Hangzhou en Ningbo.

Shaoxin is n van de beroemdste historische steden in China, vele geleerden en belangrijke figuren uit de Chinese historie zijn in deze stad geboren. En van hen is Yu the Grat en de beroemde schrijver Lu Xun.

Ondanks alle beroemdheden is Shaoxin een rustige eenvoudige stad (althans voor Chinese begrippen). De economie heeft hier wel vooruitgang gebracht, vooral dankzij de textielindustrie. Zijdeproducten uit Shaoxing zijn beroemd in heel China en staan voor een hoge kwaliteit. Jaarlijks worden er textielfairs en tentoonstellingen gehouden waar metname de zijde centraal staat. Shaoxing heeft een bloeiende kledingindustrie en is ook onder buitenlandse zakenlieden geen onbekende stad.

Bezienswaardigheden zijn o.a. Yu the Great Mausoleum, de vele geboortehuizen van beroemde inwoners, the Orchid Pavilion en Shen Garden.

 

 

 

Meer info over bezienswaardigheden vind je op o.a. http://www.travelchinaguide.com/attraction/zhejiang/shaoxing/. Je kunt ook op http://en.sx.gov.cn/ en http://www.shaoxing.gov.cn/en/index.htm kijken.
Dat Shaoxin veelzijdig is blijkt wel uit haar vele bijnamen:  the 'City of Waters,' 'City of Bridges,' 'City of Calligraphy,' 'City of Tea,' and 'City of Scholars.'


Natuurlijk kun je ook lekker eten in Shaoxing, kijk maar op de site van www.travelchinaguide.com. het eten in Shaoxin is gebaseerd op Mei (staat voor combinatie met groenten of sojabonen) Zui (= drank, combi met rijstwijn e.d.) en Jiang (bonen saus). Waar je dit alles kunt eten vind je o.a. in de Lonely Planet China.