Op deze pagina vind je acties die voor en door orkestleden georganiseerd worden en waarmee geld verdiend wordt voor de North Sea pot. Op deze manier zullen de kosten voor de reis zo laagmogelijk blijven. De acties zijn toegankelijk voor zowel orkestleden als ook andere geïnteresseerden. Dus attendeer ook je familie, vriendenkring en relaties op deze acties! Misschien is een vriend wel zeer geïnteresseerd in een dirigeerworkshop, zou je tante wel graag yoga willen doen of wil je nichtje graag een keer vioolles hebben.

Heb je zelf iets waar je goed in bent en wat je graag zou willen aanbieden? Of zou je graag iets gedaan willen hebben of weet je iemand die we met iets zouden kunnen helpen? Laat het ons weten op: www.northseasymphonyorchestra.nl

 

De volgende acties hebben al geld opgebracht voor het North Sea Symphony Orchestra:

 

-          Sinterklaasactie van Rob Thomassen, klarinettist in het Bataafs Symfonie Orkest, op basisschool De Klimop in Den Haag.

 

-          Yogalessen van Mirjam Post, hoboïste in het Bataafs Symfonie Orkest.

 

-          Dirigeerles van Arne Visser de dirigent van het Bataafs Symfonie Orkest.

 

-          Interieuradvies van Wendy Gieben, (alt-)violiste in het Bataafs Symfonie Orkest en tevens voorzitter van het North Sea Symphony Orchestra.

 

-          De wijnactie blijft natuurlijk ook voortdurend geld in het laatje brengen. Er worden nog steeds elke week nieuwe bestellingen gedaan, dus als je ook nog van deze wijn wilt smullen, wees er dan snel bij.

 

-          Gipsy muziek avond met Martin Schaefer bij Stieneke Voorhoeve

 

-          Op zaterdagmiddag 29 januari speelde Quintetto Intermezzo geheel ten bate van het North Sea Symphony Orchestra in de Bethelkapel, te Den Haag

 

-          De cd-verkoop van 'Misa de las Indias' heeft al heel wat geld opgeleverd, maar er zijn nog steeds cd's te koop, dus wees er snel bij!

 

-          Tijdens de studiedag op 16 april en 25 juni werden er allerlei zoete lekkernijen verkocht door Judith, Marijn en Maya, die alledrie spelen in het Studentenorkest Valerius. De opbrengst van deze acties was uiteraard bestemd voor de Chinapot.

 

-          Op 8 mei en 5, 30 juni was er een Promotieconcert North Sea  in Steenvoorde, het theater van Florence woonzorgcentrum Steenvoorde.

 

-          Klusactie

van Jasper, Frederik, Annelieke en Wendy in het nieuwe huis van Petra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

North Sea Symphony Orchestra Wijn

 

Tijdens het Kerstconcert van het Bataafs Symfonie Orkest op 20 december jongstleden, werd officieel een begin gemaakt met de wijnactie van North Sea Symphony Orchestra.

De wijn is afkomstig van Domaine Luc Pirlet. Dit wijnhuis werd in 1995 gevestigd in de Languedoc. Sindsdien werkt Luc aan de kwaliteit van de wijngaarden en heeft hij contracten afgesloten met lokale wijnboeren zodat hij het gehele proces van wijngaard tot wijn kan controleren en bijsturen. Luc Pirlet is een gepassioneerd man die zich bezighoudt met de kwaliteit voor de 21ste eeuw.

 

Er is nu witte wijn te bestellen, namelijk een Domaine Luc Pirlet Terra Deus Blanc uit 2009

De wijn wordt verkocht op concerten van het Bataafs Symfonie Orkest, het Tollens Ensemble en het Valerius Studentenorkest, maar is ook te bestellen door een email te sturen naar northseasymphonyorchestra@gmail.com.

 

De kosten bedragen € 6,- per fles en € 32,50 voor een doosje van 6 flessen.

 

 

 

 

Misa de las Indias’, gecomponeerd door onze contrabassist Will Hus!

De ‘Misa de las Indias’ is een Zuid-Amerikaanse mis voor gemengd koor, ensemble, en zangsolisten, die Will Hus, onze contrabassist, in 1992 componeerde voor een project in Zuid-Amerika. Het ensemble wordt gevormd door piano, gitaren, bombo (zware trom), en contrabas. De solisten zijn een of twee vrouwenstemmen en twee mannenstemmen.

De officiële naam van de Spaanse koloniën was "Las Indias". In de mis maakt Will gebruik van motieven uit verschillende landen. Vandaar de naam "Misa de las Indias".

In Nederland is de mis tot dusver ruim vijftig keer uitgevoerd, o.a. op de radio. Het werk is warm ontvangen. Onvergetelijk was de ontvangst van de "Misa" in Italië, waar het werk ook verschillende malen is uitgevoerd.

De mis bestaat uit de volgende delen:

·         Introito: Argentina: ritme van de milonga

·         Kyrie: Colombia: ritme van de bambuco

·         Gloria: Chili: ritmes van de cueca-tonada en refalosa, en een lied in de stijl van Violeta Parra

·         Credo: Argentinië: ritmes van de baguala, de chacarera, de estilo en de huella

·         Santo: Paraguay: ritme van de purajhei (tekst gedeeltelijk in guaraní)

·         Agnus Dei: Ecuador: ritme van de danzante

·         Canto final: Argentinië: ritme van de milonga

Daarnaast zijn aan de mis drie ‘interludios’ toegevoegd, die, hoewel ze formeel geen misdelen zijn, kunnen (en eigenlijk moeten) worden uitgevoerd tijdens de misviering of concertuitvoering.

·         Interludio 1: Venezuela: pasaje

·         Interludio 2: Peru: peruviaanse wals

·         Interludio 3: Ecuador: muzikaal motief

Duur, inclusief de interludios: 35 minuten.

De CD’s zijn te koop bij Diederik, te bereiken tijdens de repetitiedagen en via het welbekende emailadres: northseasymphonyorchestra@gmail.com. De prijs is € 7,50 per CD en je betaalt slechts € 12,50 voor 2 CD’s. Uiteraard komt de gehele opbrengst ten goede van de North Sea pot.

 

 

Viool leren spelen in 2 uur Teleman op altviool voor violisten in 4 uur en nog veel meer

 

Stieneke Voorhoeve-Poot gaat het u, uw kinderen, kleinkinderen of vrienden leren ten bate van het North Sea Symphony Orchestra.
 
Stieneke geeft al meer dan 30 jaar les via de Suzuki lesmethode
Shinichi Suzuki
ontwikkelde deze lesmethode. Hierbij is er een combinatie van
* zingen (innerlijke muziek die iedereen altijd bij zich heeft)
* luisteren (liefst met alle zintuigen, eventueel met CD)
* oefenen op het instrument (als verlengstuk van het innerlijk voorgestelde, nu buiten jezelf)
* herhalen tot het eigengemaakt is
* en als je de smaak te pakken hebt: het blijven gebruiken van het geleerde (net als het eerste geleerde woordje) en het veelvuldig optreden
 
Stieneke Voorhoeve begon met vioolles op haar 16e bij Qui van Woerdekom. Ze begeleidt haar leerlingen tijdens de les altijd op de piano, en ook op concoursen en toelatingsexamens voor het conservatorium, waar een van haar leerlingen ( Frederieke Saeijs) nu zelf docente is!
 
Zij biedt ten behoeve van het North Sea Symphony Orchestra de volgende lessen aan:
-->     Vrijdag 11 maart  20.30uur  workshop gypsymuziek voor alle niveaus (van losse snaren tot virtuosi)

           1 ½ uur . de muziek fragmenten zijn te beluisteren via www.gypsyacademy.eu 
-->     Woensdag 25 mei 20.30 uur workshop: viool leren spelen in 1 ½  uur een kennismaking voor 6 tot 10

          mensen die overwegen viool te gaan spelen. Aan het eind hopen we Kortjakje te kunnen spelen.  

          Kinderen ook welkom. 
-->    Altvioolles voor violisten die alt willen leren spelen en vlot drie posities kunnen spelen. Deze  

         groepslessen zijn 4x een uur. Het begin is het ontcijferen van de altsleutel en na 4 lessen hopen we te

         eindigen bij het dubbelconcert van Telemann. Minimaal 6 deelnemers; lestijd in overleg.
 
De groepslessen voor altviool vinden plaats op afspraak en kosten 12.50 euro per persoon per uur ten bate van de Chinareis van het North Sea Symphony Orchestra.

De workshops kosten 15 euro per avond.

 

Je kunt je opgeven via northseasymphonyorchestra@gmail.com

 

 

Vioolles voor violisten! Een unieke kans!

 
Corine wil graag ten behoeve van het North Sea Symphony Orchestra vioollessen aanbieden voor strijkers. Er is de mogelijkheid om een of enkele lessen met 2 of meer strijkers respectievelijk een duet of trio in te studeren met Corine.

Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: viool-spelen-t17322Je kan ook een kennismakingsles viool spelen aanbieden aan bekenden, vrienden en of (klein)kinderen.
Verder kan je individueel enkele lessen volgen en bijvoorbeeld onder begeleiding van Corine de orkestpartijen instuderen.
Heb je specifieke wensen voor de les, laat dit dan even weten.

 

Daarnaast zal Corine een workshop geven van een uur om je viooltechniek op te frissen. Een workshop die altijd en overal kan toepassen. Ze ontwikkelt een studieprogramma waarmee je eerst met 10 minuten techniek begint en daarna aan repertoire stukken kan gaan werken. Zo kan je efficiënt in 10 minuten per dag je viooltechniek op peil houden, zeer nuttig voor onze intensieve concertreis in oktober!

De oefeningen krijg je mee op papier zodat je deze ook in de toekomst weer kan opfrissen en makkelijk toepassen.
Deze workshop zal plaatsvinden op dinsdag 25 januari (voorafgaand aan de repetitie van Valerius studentenorkest) en op donderdag 27 januari (voorafgaand aan de repetitie van het Bataafs Symfonie orkest). Helaas kan Corine niet op maandag ivm haar lesprogramma, de Tollense strijkers zijn van harte welkom op een van de andere dagen evenals mensen van buiten het North Sea Symphony Orchestra.
 
Lespakketten:
* 3 lessen a 90 minuten voor 2 of meer strijkers: 85 euro pp voor 3 lessen van 90 minuten
* 2 lessen a 45 minuten individueel: 45 euro voor 2 lessen
* 1 les a 45 minuten: 25 euro
*  Workshop 1 uur: 8,50 euro
 
De gehele opbrengsten zijn voor het North Sea Sympony Orchestra.
Het tijdstip van de lessen is in overleg met Corine. Het is ook mogelijk om in de ochtend les te nemen. Andere lespakketsamenstellingen zijn mogelijk in overleg, de prijs wordt dan afgestemd op het pakket.
 
Corine Visser (1984), professioneel violiste, begon met vioolspelen toen ze 7 jaar was. Al snel kwam ze in de Jong-Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze les kreeg van Hans Scheepers. In 2008 voltooide ze haar Bachelor studie succesvol bij Ilona Sie Dhian Ho en in 2010 is ook de Master of Music afgerond bij de docent Wouter Vossen aan het Fontys Conservatorium. Tijdens haar studie heeft ze verschillende masterclasses gevolgd bij Mauricio Fuks, Philippe Graffin, Mieke Biesta, Janet Krause, Gordon Nikolitch en David Frühwirth. Ook heeft ze in verschillende kamermuziekensembles optredens verzorgd in bijvoorbeeld de Spiegelzaal van het Concertgebouw en in het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven.
Corine is actief als viooldocente aan het Koorenhuis te Den Haag. Op dit moment remplaceert ze regelmatig bij het RBO Sinfonia en Sinfonia Rotterdam.

NB. Wist u dat Corine Visser de zus is van Arne Visser, de dirigent van het North Sea Symphony Orchestra? En dat Corine samen met tweelingzus Iris ook meegaan naar China?
 
Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen via northseasymphonyorchestra@gmail.com

 

 

 

 

Geef kleur aan je interieur!

De meeste mensen kennen het wel, die saaie kantoorruimtes: witte wanden, wit plafond en grijze tapijt tegels, lekker neutraal. Maar niet alleen kantoorruimtes kunnen wel een kleurtje gebruiken, ook woonhuizen knappen vaak ontzettend op door bewust kleurgebruik. Wanneer er een logica in kleurgebruik aanwezig is voel je de harmonie in de ruimte. Een eenvoudige ingreep met een groot resultaat!

Wil je kleur in je interieur maar vind je het moeilijk om te kiezen? Kleur bepaalt in grote mate de sfeer in de ruimte maar met welke kleurcombinaties bereik je het gewenste effect? Vraag advies aan de kleuren expert Wendy Gieben.
Wendy is altvioliste in het Bataafs symfonie orkest en werkt in het dagelijks leven als organisator van culturele evenementen (www.spectrumproductions.nl) en als interieurarchitecte (www.spectrum-design.nl).
 
Als speciale aanbieding voor het North Sea Symphony Orchestra biedt Wendy een kleuradvies aan voor € 40,00 per ruimte wat geheel ten goede komt aan het North Sea Symphony Orchestra voor de concertreis naar China!
 
Het is mogelijk om een kleuradvies cadeau te doen of om er zelf gebruik van te maken. Maak snel een afspraak en geef kleur aan het interieur via northseasymphonyorchestra@gmail.com!

Uitgebreidere adviezen zijn ook mogelijk, vraag gerust meer informatie via deze site.

 

 

Acties

Om de reissom zo laag mogelijk te houden worden er diverse acties georganiseerd. Er wordt al gewerkt aan een wijnactie, maar er wordt ook gedacht aan een dienstenaanbod en dienstenvraag. Voorbeelden van aangeboden en gevraagde diensten kun je terugvinden in het submenu ‘Tutti Acties’.

 

Heb je zelf een speciale kwaliteit? Is er iets dat je heel leuk vindt om te doen voor anderen? Is er een klus die al heel lang gedaan zou moeten worden?

Meld je aan bij Petra Wielders via: northseasymphonyorchestra@gmail.com

 

Andere acties zijn werkacties waarbij we tegen vergoeding via een uitzendbureau klussen kunnen doen, het verdiende bedrag is bruto en gaat rechtstreeks naar het NSSO. Als dit concreter is horen jullie meer hierover van Annelieke Duker (BSO).