China-reis 2011

Culturele uitwisseling Nederland- China


In het kader van een culturele uitwisseling heeft het North Sea Symphony Orchestra in 2011 een concerttour naar China gemaakt. Op uitnodiging van het ministerie van Cultuur van de provincie  Jiangsu in samenwerking met S&L Cultural Exchange Centre heeft het orkest een tournee gemaakt naar Shanghai en omgeving.  In de miljoenensteden Nanjing, Shanghai, Shanguo en Huzhou werden concerten gespeeld. De tour vond plaats van 14 tot 24 oktober 2011.

 

 

 

 

Het doel van de reis was een muzikale en culturele uitwisseling tussen China en Nederland. Op het programma stonden Westerse meesterwerken van Dvorak, Bizet en Beethoven, gecombineerd met traditionele Chinese muziek. Er werd afgesloten met een paar vrolijke marsen en walsen van Johann Strauss.

 

 

 

 

 

 

 

Behalve de concerten die het orkest in de grote concertzalen heeft gegeven werd er in China ook aandacht besteed aan het culturele leven in China. Zo stonden er diverse musea bezoeken op het programma en werd er een bezoek gebracht aan een Chinees acrobatische dansvoorstelling. Kortom: het werd onvergetelijke inspirerende reis waarmee het orkest heeft geproefd aan de culturele verschillen én overeenkomsten tussen beide landen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het Haags Uitfestival op 4 september 2011 heeft het orkest een deel van het programma laten horen aan het Haagse publiek. Op 8 oktober 2011 speelde het North Sea Symphony Orchestra een speciaal Uitzwaaiconcert voor de familie, vrienden en andere achterblijvers in Den Haag, waar het gehele programma te horen was.

 

Programma:

Westerse muziek:Ouverture Egmont (Beethoven) Symfonie nr. 9

‘from the New World’ (Dvorak), deel 2 en 4

Delen uit de Arlesienne Suites (1 en 2) (Georges Bizet)

 1. Carillon I
 2. Minuetto I
 3. Pastorale II
 4. Intermezzo II
 5. Farandole II

Kaiserwalzer (Joh. Strauss)

Egyptian March (Joh. Strauss)

Unter Donner und Blitz (Joh. Strauss Sohn)

Champagne Polka (Joh. Strauss)

Radetzky Mars (Joh. Strauss)

O mio Babbino Caro (Puccini)

Chinees repertoire:

 • Jasmine
 • Prelude
 • Farmers Dance
 • Liu San Jie
 • New Century
 • Brass quintet: Mars, Nanni Wang, Liang Zhu en Jachtlied